Advertisement
Advertisement

Home arrow Stofgroepen arrow Polymeren en monomeren
Afdrukken E-mail

Polymeren en monomeren

Polymeren zijn stoffen met een hoog molecuulgewicht en een structuur die een opeenvolging is van eenheden met een laag molecuulgewicht (monomeren). Enkele voorbeelden zijn bepaalde kunststoffen, rubber en sommige textielweefsels.

Polymeren zijn vrijgesteld van de registratie- en beoordelingsplicht. Afhankelijk van de eigenschappen gelden voor polymeren de bepalingen over autorisatie en beperkingen bij het gebruik en in de handel brengen (Titel VII en Titel VIII). 

Voor monomeren die als tussenproduct (locatiegebonden geïsoleerd tussenproduct of vervoerd geïsoleerd tussenproduct) worden gebruikt, geldt de plicht om een volledige registratie in te dienen (art. 6.2). 

Monomeren of andere stoffen gebruikt in polymeren zijn volgens artikel 6.3 registratieplichtig als het gebruik in het polymeer niet door een andere registratie is afgedekt en als aan beide volgende voorwaarden wordt voldaan:  

  1. het polymeer bestaat uit minimaal 2 gewichtsprocent (g/g) van die monomeren of andere stoffen in de vorm van monomeereenheden en chemisch gebonden stoffen;
  2. de totale hoeveelheid van die monomeren of andere stoffen is 1 ton of meer per jaar. 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
© 2019 Reachinfo
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.